AB Mauri, een onderdeel van Associated British Foods plc (ABF), is wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen.

Begonnen als Nederlandse gist en spiritus fabriek, brachten wij als eerste speciale bakkersgist op de markt. Het merk Koningsgistģ was in 1885 één van de eerste geregistreerde merken. Na het verkrijgen van het predikaat “koninklijke” en de vorming van Gist brocades werd het bedrijf in 1998 overgenomen door DSM dat de bakkerij activiteiten in 2005 verkocht. Sinds 2007 opereert het bedrijf onder de naam AB Mauri. In januari 2014 heeft AB Mauri de bakkerij activiteiten teruggekocht van Gb Plange.

AB Mauri biedt de bakkers over de gehele wereld een breed assortiment aan innovatieve producten van hoge kwaliteit. Deze producten zijn het resultaat van onze uitgebreide ervaring en expertise in fermentatie- en enzymtechnologie. Deze unieke combinatie samen met onze lokale know-how op gebied van applicatie en Research & Development, dragen bij tot het creëren van een uitstekend product voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij.

Onze missie is: "oplossingen bieden, vaardigheden ontwikkelen en nieuwe technologieŽn bevorderen om zo de bakkerij ingrediŽnten te verbeteren, waarmee onze klanten meerwaarde kunnen creëren”. Gedreven door de passie voor ons vak en de grondige kennis van gist en bakkerijgrondstoffen, is AB Mauri “De kennis achter de kunst van het bakken”.

AB Mauri Belgium NV
Guldensporenpark 27
9820 Merelbeke

Tel: + 32 (0) 9 2324618
Fax: + 32 (0) 9 3830511
www.abmauri.be
info.be@abmauri.com